Vanliga frågor

Här har vi samlat några frågor och svar för att ge våra kunder en tydlig bild av hur det är att samarbeta med oss.

Vad händer när jag har kontaktat er?

Vi svarar på din förfrågan via mail och ger förslag på datum, tid och plats för fotografering. Vi träffar ofta våra kunder utanför vårt kontor på Östermalm i centrala Stockholm, där finns många platser som lämpar sig bra för fotografering. Om vädret tillåter rekommenderar vi att fotografera porträtt utomhus eftersom naturligt ljus blir vackert på bild. Vill ni att vi fotograferar på annan plats eller utanför Stockholm tillkommer en startkostnad som varierar beroende på avstånd till vårt kontor.

Vad ska jag ha på mig?

Vårt tips är att välja kläder som du har burit tidigare och vet att du känner dig bekväm i. För klassiska porträttfoton är enfärgat och mörka färger som svart och blått tidlöst och fint.

Hur lång tid tar fotograferingen?

Våra porträttfotograferingar tar oftast 15–30 minuter. För företagsfoto och bildbanksmaterial beräknar vi mellan en halvdag till flera dagar, beroende på uppdraget.

Ingår retusch?

En generell retusch och färgställning ingår alltid i de slutlevererade bilderna från oss, där vi exempelvis tar bort hårstrån eller ludd som fastnat på kläder.

Får jag välja foton själv?

Efter avslutad porträttfotografering väljer vi ut de bästa alternativen där alla tekniska element som skärpa och ljus stämmer. Utifrån dessa ungefär 4-5 bilder får du välja den bild du gillar bäst. Vill du köpa fler än en bild tillkommer ett pris på 1000 kr per bild.

När kan jag få bilderna?

Vi levererar den slutgiltiga bilden inom 14 dagar från fotograferingstillfället, förutsatt att vi under den tiden får veta kundens slutgiltiga val av bilden eller bilderna. (Säg till om du har bråttom så kan vi oftast lösa det snabbare.)

Hur går betalningen till?

Efter fotograferingen skickar vi en faktura på mailen (eller via post om du föredrar det).