Porträtt

Porträtt av Vendela Ragnarsson

Vendela Ragnarsson är specialist på jämställdhet, föreläsare och styrelsemedlem i UN Womens nationella kommitté i Sverige. Som konsult utvecklar hon effektiva lösningar på hur aktörer i den privata sektorn kan bli mer lönsamma genom jämställdhet. Under våren 2019 kommer hon även lansera en insight agency med inriktning på jämställdhet.

Porträttfotograferna tog en serie bilder i hennes kontorsmiljö med syftet att användas som material till föreläsningar, nyhetsbrev, sociala kanaler och intervjuer. Vi valde att variera format, färgställning och miljöer för att erbjuda Vendela en mångsidig bildbank där olika bilder passar olika kanaler och sammanhang.

Stockholms bästa miljöer för porträttfotografering

Vår huvudstad har många platser som gör sig bra för olika typer av fotografier. Här finns sceniska miljöer, vackra byggnader och flera platser där det alltid rör sig intressanta personer att fota. Vi har utgått från vår specialitet och samlat våra favoritplatser för porträttfotografering i Stockholm.

Armémuseum

Innanför grindarna till Armémusem ligger två vita byggnader med stora och vackra valv. Båda byggnaderna blir fina och ljusa bakgrunder som passar perfekt till professionella porträtt som våra klienter vill använda i olika affärssammanhang. Vi brukar alternera mellan byggnaderna beroende på vilken tid på dygnet det är och hur det påverkar var solen står precis när vi ska fotografera.

Skeppsholmen 

Vi får ofta förfrågningar om att ha med träd och grönska i bakgrunden på våra porträtt. Under våren och sommaren blir Skeppsholmen Stockholms grönaste ö och det finns flera olika platser längs med vattnet som gör sig fina som bakgrunder. Området kring skeppet Af Chapman är ett säkert kort utan byggnader som skymmer ljuset och grönskan.

Fotograferat framför en av byggnaderna innanför Armémuseums grindar

Fotograferat framför en av byggnaderna innanför Armémuseums grindar

Grev Turegatan

På gatan där vårt kontor ligger finns en variation av fasader, caféer och miljöer som ger våra porträtt en inramning av innerstad och citypuls. Gatan har även en liten sluttning ner mot Humlegårdsgatan och i korsningen mot Riddargatan som kan skapa en effektfull siluett på porträtt.

Millesgården

Läget på Lidingös klippor med utsikt mot vattnet ger ovanliga vyer över Stockholm. Skulpturparken är en vacker bakgrund oavsett säsong, medans trädgården runt omkring ger en känsla av sydligare breddgrader i Europa när det grönskar under sommarmånaderna. Millesgården är ett av våra favoritval för bland annat pressbilder och reportage där miljön får ta plats.

Stämningsfullt motljus i backen på Riddargatan

Stämningsfullt motljus i backen på Riddargatan