Frågor och svar

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat några av de vanligaste funderingarna och våra svar för att ge nya och äldre klienter en god bild av hur det är att samarbeta med oss.

Hur går det till när jag kontaktat er?

Vi svarar på din förfrågan via mail och ger förslag på datum, klockslag och mötesplats för fotografering. Vi träffar våra klienter på Östermalm i området runt vårt kontor där finns många platser som lämpar sig bra för fotografering. Vi föredrar att fotografera utomhus eftersom naturligt ljus blir vackrast på bild. Vill ni att vi fotograferar på annan plats än Östermalm eller utanför Stockholm tillkommer en startkostnad som varierar beroende på avstånd till vårt kontor.

Vad ska jag ha på mig?

Välj gärna kläder och accessoarer som du har burit tidigare och känner dig bekväm med. Om du har ett särskilt syfte med porträttet, exempelvis att använda som CV-bild, ha gärna i åtanke vad du vill att dina kläder ska representera och utstråla i det avseendet.

Hur lång tid tar fotograferingen?

Vi räknar med 15–45 minuter per tillfälle när du anlitar oss. Meddela oss om du har kort om tid så tar vi hänsyn till det.

Ingår retusch?

En generell retusch ingår alltid i de slutlevererade bilderna från oss. Små störningsmoment som hårstrån eller ludd på kavajen tas exempelvis bort. Vi utför även ytterligare retusch vid förfrågan.

Får jag välja foton själv?

Efter avslutad fotografering väljer vi ut mellan 4–5 bilder som blev allra bäst och där alla element som skärpa och ljus stämmer. Utifrån dem får du välja den bild du gillar bäst. Vill du köpa fler än en bild tillkommer ett pris på 750 kr per bild.

När kan jag få bilderna?

Vi levererar den slutgiltiga bilden inom 14 dagar från fotograferingstillfället, förutsatt att vi under den tiden får svar från dig vilken som blir den slutgiltiga bilden eller bilderna så att retuschen inte försenas.

Hur betalar jag?

Efter fotograferingen skickar vi en faktura på mailen (eller per post om du föredrar det).

Har du andra frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss eller nämna din fråga i bokningsförfrågan.