Porträtt av Vendela Ragnarsson

Vendela Ragnarsson är specialist på jämställdhet, föreläsare och styrelsemedlem i UN Womens nationella kommitté i Sverige. Som konsult utvecklar hon effektiva lösningar på hur aktörer i den privata sektorn kan bli mer lönsamma genom jämställdhet. Under våren 2019 kommer hon även lansera en insight agency med inriktning på jämställdhet.

Porträttfotograferna tog en serie bilder i hennes kontorsmiljö med syftet att användas som material till föreläsningar, nyhetsbrev, sociala kanaler och intervjuer. Vi valde att variera format, färgställning och miljöer för att erbjuda Vendela en mångsidig bildbank där olika bilder passar olika kanaler och sammanhang.

Eventfoto och video för Vaengad

En vintrig morgon i januari bjöd varumärkesbyrån Vaengad in till ett frukostseminarium hos Volvo Studios. Vaengad jobbar med brand activation, art direction och grafisk produktion för bland andra Telenor, Nike och Usine.

Under seminariet pratade grundarna Serhat och Ferat om morgondagens mötesplats och hur butikens roll kommer att förändras, potentialen inom e-handel och vikten av det personliga kundmötet för att skapa långsiktiga relationer mellan kund och varumärke.

Porträttfotograferna fotograferade och filmade kortare sekvenser under seminariet i syfte att dokumentera eventet och bygga en kännedom om Vaengad i sociala kanaler inför kommande föreläsningar. Att producera korta filmklipp för event blir alltmer populärt eftersom det effektivt fångar följares intresse i flödet på Instagram och LinkedIn, samtidigt som det kan förmedla innehållet från dagen och en upplevelse av att ha varit på plats.

Pressbilder för GLOWiD

Cecilia Ortmark Söder är grundare till GLOWiD som är exklusiv distributör till några av de bästsäljande skönhetsmärkena från Sydkorea. Hon har tidigare bott i Seoul och reser fortfarande dit regelbundet för att testa de senaste produkterna och träffa leverantörer. Populära märken som Klairs, By Wishtrend och Make P:rem säljs genom Cecilias team vidare till kunder från bland andra Skincity och i egna kanaler.

I takt med att intresset för internationella skönhetsmärken och trender vuxit sig stort är Cecilia och GLOWiD ofta i strålkastarljuset i skönhetsbloggar och modetidningar. För att med säkerhet kunna representera Cecilias person och företagets varumärke fotograferade vi ett antal pressporträtt i syfte att användas i olika medier och framtida intervjuer.

Eventfoto för #Nowwhat Hackathon

nowwhatcrew

Under helgen 16–18 november fotograferade vi ett event hos Norrsken Foundation. Det ideella initiativet #nowwhat har som syfte att i spåren av #metoo verka för förändring genom innovation.

Eventet var ett hackathon där de bjöd in deltagare med olika kompetenser och bakgrund för att tillsammans ta fram nytänkande och konkreta lösningar för att stoppa sexuella övergrepp. Partners till eventet var bland andra Accenture, Fjord, Bonnier News, Scandic och SBAB.

20181116-3G1A8457.jpg
20181118-3G1A9983.jpg

Tillsammans med arrangörerna kom vi överens om ett schema med hålltider för att vara säkra på att fånga viktiga events. Under helgen fotograferade specifika delar av eventet som minglet under öppningskvällen, tävlingens olika moment och slutligen juryns bedömande och när vinnaren korades. Vi producerade även kortare filmer – ihopklippta sekvenser som effektivt sammanfattar eventet tänkt för format som Instagram och Twitter. 

Stockholms bästa miljöer för porträttfotografering

Vår huvudstad har många platser som gör sig bra för olika typer av fotografier. Här finns sceniska miljöer, vackra byggnader och flera platser där det alltid rör sig intressanta personer att fota. Vi har utgått från vår specialitet och samlat våra favoritplatser för porträttfotografering i Stockholm.

Armémuseum

Innanför grindarna till Armémusem ligger två vita byggnader med stora och vackra valv. Båda byggnaderna blir fina och ljusa bakgrunder som passar perfekt till professionella porträtt som våra klienter vill använda i olika affärssammanhang. Vi brukar alternera mellan byggnaderna beroende på vilken tid på dygnet det är och hur det påverkar var solen står precis när vi ska fotografera.

Skeppsholmen 

Vi får ofta förfrågningar om att ha med träd och grönska i bakgrunden på våra porträtt. Under våren och sommaren blir Skeppsholmen Stockholms grönaste ö och det finns flera olika platser längs med vattnet som gör sig fina som bakgrunder. Området kring skeppet Af Chapman är ett säkert kort utan byggnader som skymmer ljuset och grönskan.

Fotograferat framför en av byggnaderna innanför Armémuseums grindar

Fotograferat framför en av byggnaderna innanför Armémuseums grindar

Grev Turegatan

På gatan där vårt kontor ligger finns en variation av fasader, caféer och miljöer som ger våra porträtt en inramning av innerstad och citypuls. Gatan har även en liten sluttning ner mot Humlegårdsgatan och i korsningen mot Riddargatan som kan skapa en effektfull siluett på porträtt.

Millesgården

Läget på Lidingös klippor med utsikt mot vattnet ger ovanliga vyer över Stockholm. Skulpturparken är en vacker bakgrund oavsett säsong, medans trädgården runt omkring ger en känsla av sydligare breddgrader i Europa när det grönskar under sommarmånaderna. Millesgården är ett av våra favoritval för bland annat pressbilder och reportage där miljön får ta plats.

Stämningsfullt motljus i backen på Riddargatan

Stämningsfullt motljus i backen på Riddargatan

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat några av de vanligaste funderingarna och våra svar för att ge nya och äldre klienter en god bild av hur det är att samarbeta med oss.

Hur går det till när jag kontaktat er?

Vi svarar på din förfrågan via mail och ger förslag på datum, klockslag och mötesplats för fotografering. Vi träffar våra klienter på Östermalm i området runt vårt kontor där finns många platser som lämpar sig bra för fotografering. Vi föredrar att fotografera utomhus eftersom naturligt ljus blir vackrast på bild. Vill ni att vi fotograferar på annan plats än Östermalm eller utanför Stockholm tillkommer en startkostnad som varierar beroende på avstånd till vårt kontor.

Vad ska jag ha på mig?

Välj gärna kläder och accessoarer som du har burit tidigare och känner dig bekväm med. Om du har ett särskilt syfte med porträttet, exempelvis att använda som CV-bild, ha gärna i åtanke vad du vill att dina kläder ska representera och utstråla i det avseendet.

Hur lång tid tar fotograferingen?

Vi räknar med 15–45 minuter per tillfälle när du anlitar oss. Meddela oss om du har kort om tid så tar vi hänsyn till det.

Ingår retusch?

En generell retusch ingår alltid i de slutlevererade bilderna från oss. Små störningsmoment som hårstrån eller ludd på kavajen tas exempelvis bort. Vi utför även ytterligare retusch vid förfrågan.

Får jag välja foton själv?

Efter avslutad fotografering väljer vi ut mellan 4–5 bilder som blev allra bäst och där alla element som skärpa och ljus stämmer. Utifrån dem får du välja den bild du gillar bäst. Vill du köpa fler än en bild tillkommer ett pris på 750 kr per bild.

När kan jag få bilderna?

Vi levererar den slutgiltiga bilden inom 14 dagar från fotograferingstillfället, förutsatt att vi under den tiden får svar från dig vilken som blir den slutgiltiga bilden eller bilderna så att retuschen inte försenas.

Hur betalar jag?

Efter fotograferingen skickar vi en faktura på mailen (eller per post om du föredrar det).

Har du andra frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss eller nämna din fråga i bokningsförfrågan.