Bildbank och företagsfoto hos Co:LabX

Co:LabX stöttar företag i deras digitala omvandlingsresor och hjälper till att forma en kultur som gör förändringen både hållbar och värdefull. Grundarna Olle Svensson och Klara Kviberg håller även seminarier om digital strategi, affärsdesign, organisationskultur och ledarskap.

I en affärsvärld som blir allt mer visuell är en proffesionellt producerad bildbank både ett effektivt verktyg för att förmedla sitt företags erbjudande och tjänster. När vi anlitas för företagsfotograferingar ser vi alltid till att skapa en variation i materialet som fångar allt från grundare, medarbetare, företagsmiljö och arbetssituationer som är representativa för det dagliga arbetet.

Hos Co:LabX fokuserade vi på att lyfta det kreativa arbetet i workshops, den nyskapande miljön hos Stockholm Innovation Lab och även porträttera grundarna för en personligare introduktion till företaget. Resultatet blev ett användbart bildmaterial som kommer användas i både interna och externa presentationer, till hemsidan och företagets övriga kanaler.

Pressbilder för Gabrielle py P

Pauline Längbo är entreprenör och grundare till märket Gabrielle by P som hon lanserade hösten 2017. Märket är döpt efter Paulines syster Gabrielle som inspirerat designen och mönstren till produkterna. Pauline designar själv märkets axelremmar, hundaccessoarer och väskor som tillverkas i veganskt läder. Varumärket säljs förutom online i butiker i Sverige, Norge och Australien.

Porträttfotograferna har ett löpande samarbete med Pauline och fotograferade nyligen porträtt och pressbilder till kommande intervjuer och reportage med Pauline om Gabrielle by P.

Videomarknadsföring för Stockholm Headhunting

Stockholm Headhunting är en rekryteringsbyrå inriktad på headhunting och on-site konsulter inom tech till kunder som Klarna, Fishbrain, Avanza och King. Med lång branscherfarenhet är Stockholm Headhunting en uppskattad partner i rekryteringar där den tekniska utmaningen är en viktig del i erbjudandet hos kunden.

Tidig vår 2019 lanserade Stockholm Headhunting Tecrec Trend Talk – ett återkommande event i Stockholm Headhuntings lokaler där de bjuder in till panelsamtal kring nyheter och utmaningar kring modern techrekrytering. Inför det första eventet anlitades Porträttfotograferna för att dokumentera eventet i syfte att marknadsföra och sprida kännedom inför kommande events. Vi valde att skapa en kort film eftersom rörligt material ger bra spridning och tenderar att väcka uppmärksamhet och fokus i informationstäta flöden.

Filmen spelades in under första delen av kvällen och fångade minglet bland deltagarna och känslan på plats. Vi filmade eventet med en Canon 5D Mark IV som vi fäste från en “gimbal” från DJI vilket gav oss stabila kameraåkningar genom lokalen. Porträttfotograferna stod också för klippning, text och vinjett till filmen.

Porträtt av Vendela Ragnarsson

Vendela Ragnarsson är specialist på jämställdhet, föreläsare och styrelsemedlem i UN Womens nationella kommitté i Sverige. Som konsult utvecklar hon effektiva lösningar på hur aktörer i den privata sektorn kan bli mer lönsamma genom jämställdhet. Under våren 2019 kommer hon även lansera en insight agency med inriktning på jämställdhet.

Porträttfotograferna tog en serie bilder i hennes kontorsmiljö med syftet att användas som material till föreläsningar, nyhetsbrev, sociala kanaler och intervjuer. Vi valde att variera format, färgställning och miljöer för att erbjuda Vendela en mångsidig bildbank där olika bilder passar olika kanaler och sammanhang.

Eventfoto och video för Vaengad

En vintrig morgon i januari bjöd varumärkesbyrån Vaengad in till ett frukostseminarium hos Volvo Studios. Vaengad jobbar med brand activation, art direction och grafisk produktion för bland andra Telenor, Nike och Usine.

Under seminariet pratade grundarna Serhat och Ferat om morgondagens mötesplats och hur butikens roll kommer att förändras, potentialen inom e-handel och vikten av det personliga kundmötet för att skapa långsiktiga relationer mellan kund och varumärke.

Porträttfotograferna fotograferade och filmade kortare sekvenser under seminariet i syfte att dokumentera eventet och bygga en kännedom om Vaengad i sociala kanaler inför kommande föreläsningar. Att producera korta filmklipp för event blir alltmer populärt eftersom det effektivt fångar följares intresse i flödet på Instagram och LinkedIn, samtidigt som det kan förmedla innehållet från dagen och en upplevelse av att ha varit på plats.

Pressbilder för GLOWiD

Cecilia Ortmark Söder är grundare till GLOWiD som är exklusiv distributör till några av de bästsäljande skönhetsmärkena från Sydkorea. Hon har tidigare bott i Seoul och reser fortfarande dit regelbundet för att testa de senaste produkterna och träffa leverantörer. Populära märken som Klairs, By Wishtrend och Make P:rem säljs genom Cecilias team vidare till kunder från bland andra Skincity och i egna kanaler.

I takt med att intresset för internationella skönhetsmärken och trender vuxit sig stort är Cecilia och GLOWiD ofta i strålkastarljuset i skönhetsbloggar och modetidningar. För att med säkerhet kunna representera Cecilias person och företagets varumärke fotograferade vi ett antal pressporträtt i syfte att användas i olika medier och framtida intervjuer.

Eventfoto för #Nowwhat Hackathon

nowwhatcrew

Under helgen 16–18 november fotograferade vi ett event hos Norrsken Foundation. Det ideella initiativet #nowwhat har som syfte att i spåren av #metoo verka för förändring genom innovation.

Eventet var ett hackathon där de bjöd in deltagare med olika kompetenser och bakgrund för att tillsammans ta fram nytänkande och konkreta lösningar för att stoppa sexuella övergrepp. Partners till eventet var bland andra Accenture, Fjord, Bonnier News, Scandic och SBAB.

20181116-3G1A8457.jpg
20181118-3G1A9983.jpg

Tillsammans med arrangörerna kom vi överens om ett schema med hålltider för att vara säkra på att fånga viktiga events. Under helgen fotograferade specifika delar av eventet som minglet under öppningskvällen, tävlingens olika moment och slutligen juryns bedömande och när vinnaren korades. Vi producerade även kortare filmer – ihopklippta sekvenser som effektivt sammanfattar eventet tänkt för format som Instagram och Twitter. 

Stockholms bästa miljöer för porträttfotografering

Vår huvudstad har många platser som gör sig bra för olika typer av fotografier. Här finns sceniska miljöer, vackra byggnader och flera platser där det alltid rör sig intressanta personer att fota. Vi har utgått från vår specialitet och samlat våra favoritplatser för porträttfotografering i Stockholm.

Armémuseum

Innanför grindarna till Armémusem ligger två vita byggnader med stora och vackra valv. Båda byggnaderna blir fina och ljusa bakgrunder som passar perfekt till professionella porträtt som våra klienter vill använda i olika affärssammanhang. Vi brukar alternera mellan byggnaderna beroende på vilken tid på dygnet det är och hur det påverkar var solen står precis när vi ska fotografera.

Skeppsholmen 

Vi får ofta förfrågningar om att ha med träd och grönska i bakgrunden på våra porträtt. Under våren och sommaren blir Skeppsholmen Stockholms grönaste ö och det finns flera olika platser längs med vattnet som gör sig fina som bakgrunder. Området kring skeppet Af Chapman är ett säkert kort utan byggnader som skymmer ljuset och grönskan.

Fotograferat framför en av byggnaderna innanför Armémuseums grindar

Fotograferat framför en av byggnaderna innanför Armémuseums grindar

Grev Turegatan

På gatan där vårt kontor ligger finns en variation av fasader, caféer och miljöer som ger våra porträtt en inramning av innerstad och citypuls. Gatan har även en liten sluttning ner mot Humlegårdsgatan och i korsningen mot Riddargatan som kan skapa en effektfull siluett på porträtt.

Millesgården

Läget på Lidingös klippor med utsikt mot vattnet ger ovanliga vyer över Stockholm. Skulpturparken är en vacker bakgrund oavsett säsong, medans trädgården runt omkring ger en känsla av sydligare breddgrader i Europa när det grönskar under sommarmånaderna. Millesgården är ett av våra favoritval för bland annat pressbilder och reportage där miljön får ta plats.

Stämningsfullt motljus i backen på Riddargatan

Stämningsfullt motljus i backen på Riddargatan